Cake pops – ciasteczkowe lizaki, ciasteczka na patyczkach, są niesamowicie modne w Stanach, u nas dopiero zaczynają wkraczać na „salony”. Podobnie jak cupcakes są idealne na wszelkiego rodzaju przyjęcia, zwłaszcza te dla najmłodszych. Mogą być również idealnym prezentem dla najbliższych.
Przepis jest niesamowicie prosty i tak naprawdę możecie go łączyć w różnych kombinacjach i proporcjach.
My użyłyśmy :
– 1 opak. babeczek
– serek Danio
– 2 tabliczki czekolady ( ciemna + biała)
– posypki do dekoracji
Babeczki rozgniatamy na jednolitą masę, dodajemy serek, mieszamy i na 30 min. odkładamy do zamrażarki. Po upływie wyznaczonego czau wyciągamy ciasto, formujemy dowolne kształty, (my wybrałyśmy kształt babeczek) i nabijamy na patyczki. Następnie szalejemy z wyobraźnią i dekorujemy.
Spróbujcie sami!
Robiliśmy jakiś rok temu – bo takie modne właśnie. Były alternatywa na urodziny Sary. Wypróbowałyśmy wiec odpowiednio wcześniej. Fajnie się je robiło. Ale szczerze mówiąc w ogóle nam nie smakowały, choć przepis był podobny do waszego. Nikt ich nie chciał jeść – tzn. jedna każdy zjadł i więcej nie chciał 😀 Koniec końców nadziałam rafaello na patyki – jako lepsza alternatywę ;o)
Rewelacyjny pomysł! Z przyjemnością zrobimy takie w domku! Kacper oszaleje bo uwielbia takie zabawy w kuchni:) Tylko nie wiem czy nam wyjda takie śliczne jak Wasze;) Pozdrawiamy serdecznie
http://mrkacperowski.blogspot.com/
Idealnie, mam kolejny pomysł na urodzinki! Chciałam zwykłe lizaki pozawijać w folie i przewiązać wstążeczką, ale takie będę i prezentować się i smakować znacznie lepiej!
Bardzo oryginalny pomysł, nie spotkałam się z takim sposobem by pomieszać babeczki z serkiem. Ciekawa jestem jak to smakuje, ale jeżeli tak jak wygląda to na pewno trzeba to wypróbować!