12:59 | 2 sierpnia 2019
Lifestyle

Lato… moja ulubiona pora roku, od zawsze i na zawsze. Uwielbiam ją za to, że pozwala nam spędzać całe dnie poza domem. Każdy słoneczny dzień staram się wykorzystać w stu procentach, wyciskać z niego tyle ile tylko mogę, tak, aby naładować akumulatory na cały okres jesienno-zimowy.

Korzystam więc ze wszystkich jego uroków, plaża, kąpiele, rower, rolki, długie spacery, plenerowe kino i cała masa innych atrakcji, oczywiście po drodze znajdując czas na bycie przykładną gospodynią.

Zdradzę Wam jednak pewien mały sekrecik, szefową kuchni przez wiele lat byłam naprawdę średnią, gotowanie niespecjalnie znajdowało się w kręgu moich zainteresowań. Całe szczęście, że człowiek do pewnych kwestii dojrzewa i pewnego dnia odkrywa i zdaje sobie sprawę jak wiele stracił. Tak jest ze mną i z gotowaniem, nasza miłość rodzi się powolutku, rozkwita niczym pąk na wiosnę, dając coraz piękniejsze kolory i zapachy. 

Mimo wszystko latem, lubię przygotowywać posiłki, które mogę zrobić w tempie ekspresowym, które pomimo tego będą pyszne i sycące. Dlatego dziś mam dla Was pomysł na Spaghetti Bolognese z czosnkiem, świeżą bazylią i parmezanem. Ostatnio przygotowałam je dla narzeczonego z nowym Pełnym Ziarnem od Lubelli i zniknęło z talerza w dosłownie 60 sekund.

Dlaczego sięgnęłam po nową Lubellę PEŁNE ZIARNO? Bo zawiera 100% naturalnych składników, najwyższej jakości zboża. A teraz ma też nowy, jeszcze lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. 

 

 

W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, nowego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny.

Po dniu pełnym wyzwań, taki obiad jest idealnym posiłkiem.

Przygotowanie zajęło mi dosłownie 30 minut, ale zobaczcie tylko w jakim ekspresowym tempie zniknęło, nie zdążyłam nawet nałożyć dla siebie 🙂

 

PRZEPIS NA SPAGHETTI BOLOGNESE Z LUBELLĄ PEŁNE ZIARNO

 

  • Lubella Pełne Ziarno Spaghetti
  • pomidorki koktajlowe
  • cebula
  • czosnek 
  • cukinia 
  • świeże liście bazylii
  • pomidory suszone
  • mięso mielone wołowe
  • oliwa z oliwek 
  • sól, pieprz

Cebule i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Mięso mielone podsmażamy z cebulą , aż będzie rumiane. Suszone pomidory kroimy w paseczki i dodajemy je razem z koncentratem z pomidorów do mięsa (najlepiej wybrać mielone wołowe). Całość dusimy pod przykryciem ok. 20 min. dodając wcześniej sól, pieprz i oregano. W tym czasie gotujemy już Spaghetti Lubella Pełne Ziarno, zgodnie z przepisem na opakowaniu. 

Odcedzamy na durszlaku i pamiętamy, aby nie przelewać go zimną wodą. 

Spaghetti nakładamy na talerz, dodajemy sos z mięsem, ucieramy parmezan i dodajemy listki świeżej bazylii. 

 

6 komentarzy

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *